DE NOLLEN IS ELK SEIZOEN VANAF 1 NOV TM 31 MAART GESLOTEN. BEHALVE TIJDENS ELKE LAATSTE ZONDAG VAN ELKE WINTERMAAND (WINTERZONDAGEN).

RESERVEER HIER VOOR DE WINTERZONDAGEN. 

LET OP! BESTE BEZOEKERS, VANAF 1 JANUARI NEMEN WIJ GEEN CASH BETALINGEN MEER AAN. U KUNT ALLEEN VIA PIN BETALEN.

Beste museumbezoeker,

 

BOEK UW TICKET(S) HIER

  • Boek hier uw reguliere ticket voor het museum.
  • Voor reguliere rondleidingen reserveert u altijd een tijdslot via deze website.
  • Het is NIET mogelijk per mail of telefonisch te reserveren voor reguliere rondleidingen.
  • Reguliere bezichtigingen van de Nollen gebeurt onder begeleiding van een gids en zijn op vaste tijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur.
  • Rondleidingen duren 90 min.
  • Het museum is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, het gebied is niet rolstoelvriendelijk. Er zijn geen rolstoelen beschikbaar. 

 

  • LET OP! Verplichte rondleidingen zijn van toepassing op al het publiek.
  • LET OP! Download uw ticket met QR – code voor uw komst en laat deze scannen bij de ontvangstbalie.
  • Van alle persoonsgebonden kaarten voor musea, accepteren wij alleen de Museum Kaart als toegangsbewijs.
  • We geven geen geld terug voor aangeschafte tickets. Tickets zijn na aankoop een jaar geldig. Mocht je niet kunnen komen op de dag waarvoor je een ticket hebt gekocht, boek uw ticket dan om via CS@twelveticketing.eu

 

Wilt u graag in groepsverband komen? Laat dan uw wensen weten via deze paginaU kunt een privé gids boeken (€50,-) en kunt zelf uw vertrektijd kiezen.

 

Voor verdere vragen over tickets, bekijk onze FAQ of mail naar: info@projectdenollen.nl.

 

 

 

Führungen auf deutsch

Sie können sich hier anmelden für eine Führung auf deutsch.

De Nollen op BinnensteBuiten

Heel Nederland heeft jaren naar de kunstwerken van Rudi van de Wint gekeken zonder het te beseffen; de kunstenaar is verantwoordelijk voor de 7 meter hoge gekleurde wandpanelen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer op het Binnenhof. Dat maar weinig mensen zijn naam kennen is niet vreemd, hij leidde een teruggetrokken bestaan in Den Helder. Hier leefde hij op een voormalige vuilnisbelt die hij had omgetoverd tot een ruige landschapstuin met grootse beelden: De Nollen. Van de Wint overleed in 2006. Zijn zonen Ruud en Gijs houden de nalatenschap van hun vader in stand en laten die graag aan BinnensteBuiten zien. In Loppersum is chef-kok Rosah te gast bij Angela en Piet. Zij hebben een nieuwe toekomst gegeven aan een bijna verdwenen ras doperwten.
Zender: NPO 2
Duur: 41 minuten
Genre: Reportages

Ondertussen aan de Hofvijver

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang is het afgesloten van de buitenwereld. Gedurende de jaren van de renovatie volgt Splinter Chabot de ontwikkelingen op de voet. Samen met Gijs van de Wint bekijkt hij ditmaal het kunstwerk van Ruud van de Wint ‘De oneindige Ruimte’. Kijk hier de aflevering terug.

 

Over De Nollen

Plan mijn bezoek

Educatie

Podcast Ruud van de Wint x Stedelijk Alkmaar

Testimonials

“ontdekkingsreis”

Het Nollenproject is een prachtig natuurgebied met fantastische installaties of bouwsels van Ruud vd Wind. Een echte ontdekkingsreis door een kunstwerk met een spannende tocht onder de grond en schitterd beschilderde bunkers. Een aanrader voor jong en oud!

Gerdien Noordeloos

“andere wereld”

Je waant jezelf in een andere wereld. Wat een bijzondere en prachtige plek. Mooie objecten en niet te vergeten de zeer gastvrije ontvangst.
Om zeker nog eens te bezoeken.

Eveline Zandbergen

“bijzondere plek”

Een hele bijzondere plek gerund door mensen met passie voor de kunst van R.W. van de Wint. Een warme sfeer en creatieve blik op kunst in de openbare ruimte.

Ella Overkleef

“geweldige kunstwerken”

Vandaag voor het eerst hier geweest.. Wat een prachtige plek, geweldige kunstwerken en een kundige maar ook gezellige gids voor de rondleiding.. Ik viel van de ene bewondering in de andere.. Tot snel, ik vond het super!

Mar – Jan